Sky og fugl
Sky og fugl

Taco med kjøttdeig av kyllingfilet

Taco med kjøttdeig av kyllingfilet

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

Stek kjøttdeigen i en varm panne med litt olje. Ha på kryddermiksen og litt vann, og tilbered som beskrevet på pakningen.

Guacamole:
Del avokadoene i to og skvis ut innholdet i en bolle. Mos sammen med en gaffel og tilsett en liten neve finhakket rødløk, 1 god klype koriander og saften fra 1 lime. Smak til med litt salt på slutten.

Mangosalat:
Skrell og kutt mangoen i små terninger. Kutt cherrytomatene i 4 biter og bland alt sammen med 2 ss finhakket rødløk og litt koriander. Skvis litt limesaft over på slutten.

Kutt paprika og agurk i strimler.

Varm lefsene og legg opp med alt tilbehøret. Her finner du også en oppskrift hvis du vil lage hjemmelagde tortillawraps

Tortillawraps:

  • 200g maismel
  • 2 ss smør
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts salt

Bland alt sammen i en bolle til en jevn og bløt deig. Del deretter deigen i 10-12 like store stykker, avhengig av hvor store lefser du ønsker.

Form hvert stykke til en rund bolle. Legg deretter disse på bakepapir, og legg et lag plastfolie over. Kjevle bollene til runde lefser som er ca. 3 mm tykke. Dersom det er vanskelig å få helt runde lefser kan du bruke en tallerken som mal og kutte rundt med en kniv.

Ta av plastfolien, og stek tortillaene med bakepapiret opp i en tørr, varm stekepanne. Dra av bakepapiret etter ca. et halvt minutt, og stek hver lefse i ca. 1 minutt på hver side.

Dekk de ferdigstekte tortillaene i et kjøkkenhåndkle slik at de ikke blir tørre.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: