Sky og fugl
Sky og fugl

Smørbakte kyllinglår med crunch

Smørbakte kyllinglår med crunch

Fremgangsmåte

Friterte mandelpoteter:

Skjær tynne skiver av mandelpotet med en mandolin eller ostehøvel. Legg skivene i kaldt, rennende vann i 10 minutter, slik at stivelsen blir skylt av. Tørk potetskivene.

Friter i nøytral olje på ca 160 grader, til flakene er gyllene og sprø. Ha på havsalt, og la de renne av seg og avkjøle på kjøkkenpapir.

 

Blomkål krem:

Rens blomkål, slik at du sitter igjen med fine buketter. Trekk bukettene i melken til de er møre.

Ha blomkålbukettene i en blender, sammen med litt av melken. Kjør sammen til du har en glatt og jevn puré. Spe med melken for å oppnå rett konsistens.

Pureen kan gjerne lages opptil en dag i forveien, og varmes opp i en kjele under omrøring.

 

Blomkål “couscous”:

Bruk et grovt  rivjern eller kniv  og riv blomkålbuketter til jevne, små biter. Det er kun den hvite og «tørre» delen som skal rives, ikke stilken.

Varm opp blomkål «couscousen» i olje i en gryte eller i stekepanne. Bland til slutt inn finkuttet gressløk og smak til med salt.

Bakte kyllinglår:

Stek de ferdig krydrede lårene med skinnsiden ned i varm stekepanne med 2 ss nøytral olje i Ca 1 minutter. Snu lårene,Og stek i Ca 2 minutter.

Ha lårene i ildfast form med lokk eller pakk lårene inn i aluminiumsfolie. Ha i en ss smør  per lår og dryss gjerne over med fersk rosmarin før du setter på lokket eller pakker foliepakningene sammen. Stikk i steketermometer i den kjøttfulle delen av låret og stek  i stekeovn, ca 15-20 minutter på 180 grader, til lårene er gjennomstekt og har en kjernetemperatur på 72 grader

Fortell dine venner om dette: