Sky og fugl
Sky og fugl

Salviestekt kyllinglårfilet

Salviestekt kyllinglårfilet

Fremgangsmåte

Sett stekovnen på 100°.

Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg salvieblader under skinnet hvis du har kjøpt hele lår med skinn eller vent til kyllingen skal inn i oven og legg salvieblader under og mellom kyllingen hvis du har kjøpt lårfilet uten skinn.

Hvis lår med skinn; stek kylllingen med skinnsiden ned i stekepanne ca 8-10 min på middels høy varme til skinnet blir herilg sprøtt. Vend og stek på den andre siden ca 1 min. Stek evt lårfilet ca 2 min på hver side. Legg kyllingen i ildfast form.

Stek den delte hvitløken og og salviestilkene i pannen og legg i formen sammen med kyllingen.  Etterstek i ovn på 100° til kyllingen har kjernetemperatur på omlag 78° for hele lår og 72°.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet etter endt koketid og bland inn tomat, kapers, ovliven, sitronskall, vårløk og pepper og rør om. Topp med salvieblader og revet parmesan.

Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: