Sky og fugl
Sky og fugl

Pannestekt kyllingfilet

Pannestekt kyllingfilet

Fremgangsmåte

Kyllingfiletene: krydres og stekes i stekepanne til gjennomstekt. La dem hvile noen minutter før servering.

Bakte beter: skrell og skjær betene i båter eller skiver, legg hvitløksbåter med skall med betene, hell over balsamico og olje, legg på noen kvister timiam og krydre med salt og pepper. Bakes 40 minutter på ca 180 grader. Rør litt i betene etter 20 minutter. Betene kan gjerne lages dagen før og bare varmes opp før servering.

Sitronsaus: finhakket sjalottløk freses myk i olivenolje. 4,5 dl hvitvin og zest fra 1 sitron helles over løken og sydes i 20 minutter. Saften fra sitronene blandes inn i eggeplommene. Resten av vinen røres ut i melet og tilsettes løkblandingen. Kok i noen minutter. Rett før servering piskes eggeblandingen inn i sausen og varmes opp til kokepunktet.

Potetstappe: hell bort vannet, mos potetene med egnet redskap og spe med varm melk. Hold igjen litt melk for rett konsistens. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Lag en salatseng og fordel betene på salaten. SKjær brystet i to på langs, legg på midten og hell saus pent rundt salaten.

Fortell dine venner om dette: