Sky og fugl
Sky og fugl

Kyllingboller med potetmos

Kyllingboller med potetmos

Fremgangsmåte

Kyllingkjøttboller med potetmos:

Del loffskivene i små terninger og legg i en bolle med vann. La dem trekke til seg vann før du klemmer ut vannet igjen. Ha i kyllingkjøttdeigen, basilikum, salt og pepper og  revet parmesan. Bruk kjøkkenmaskin eller kna godt.

Rull den ferdige deigen til små boller og legg på bakepapir. Bollene stekes på middels høy varme i stekepanne til de har fått fin og gyllen farge for så å settes i ildfast form i stekovn mens dere tilbereder resten.

Ha vann i en kjele og skru på komfyren slik at vannet begynner å koke.

Skyll potetene. Vi anbefaler og ha på skallet.

Når vannet koker, putt potetene i kjelen.

Kok potetene møre og sil av vannet, tilsett varm melk og stapp dette til en pure.

Ha i smør og rør godt. Smakes til med pepper og tilsett salt helt til slutt.

TIPS: Ha gjerne andre rotgrønnsaker sammen med potetene, så får dere en HERLIG rotmos. Pastinakk, gulrot eller kålrot er supergodt i potetmosen!

Finstrimle løk som og stek gyllen i smør (det går helt fint an å droppe løk, men det gir ekstra god smak med synes vi!). Du kan gjerne la dette stå og surre i pannen noen minutter.

Hell løksmøret over kyllingkjøttbollene og ha over kuttet persille.

Server med potetmos/rotmos og kokte grønnsaker.

Fortell dine venner om dette: