Lun kyllingsalat
Fremgangsmåte
Kyllingbryst: Krydre brystet med salt og pepper, stek på 150 grader til kjernetemperaturen er 65 grader
Bakte beter: Skrell og del rødbetene i fine båter, vend inn solsikkeolje, salt og pepper. Legg i ildfastform, og dekk til med aluminumsfolie. Bakes på 200 grader i ca. 45 minutter eller til betene er møre.
Syltet rødløk: Skrell og del rødløken i tynne båter. Lag 1-2-3 syltelake: 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Kok opp, ha i rødløksbåtene og sett til side – gjerne natten over.
Spinat: Stekes lett i varm kjele/panne og smakes til med salt og pepper.
Honning, skjørost og valnøtter: Grovhakk valnøttene og fordel over salaten. Dander fint rundt med skjørost og topp salaten med litt honning.
Dander med kyllingbryst og server.