Sky og fugl
Sky og fugl

Kyllingfilet med syltet løk

Kyllingfilet med syltet løk

Fremgangsmåte

Syltet rødløk

Skrell løk og del den i båter. Kok opp vann, sukker og eddik.
Tilsett løken og ta gryten av varmen. La løken avkjøle seg i laken til den er helt kald.
Den syltede løken holder seg godt i kjøleskap, og trenger bare lett oppvarming før servering.

Potet- og pepperrotkrem:

Skrell potene og kok dem møre.
Sil av vannet og la potetene dampe av seg.
Mos dem til en jevn og glatt puré.
Tilsett crème fraîche og smør, og smak til med salt, pepper og pepperrot.

Kyllingfilet:

Krydre fileten med salt og pepper.
Stek dem i varm stekepanne med solsikkeolje eller annen nøytral olje i ca. 2 minutter på hver side.
Tilsett smør og stek i ca. 2 minutter, mens du øser det varme smøret over filetene.
Stek filetene ferdig i stekeovn i ca. 10-15 minutter ved 180 ºC til de er gjennomstekte og har en kjernetemperatur på 72 ºC.
La filetene hvile ca. 5 minutter før servering.

Server kyllingfiletene sammen med syltet rødløk og potet- og pepperrotkrem.

Fortell dine venner om dette: