Kyllingbryst med nykål-og vårløk
Fremgangsmåte
Bakte tomater og småpoteter:
Vask potene, og legg dem i en ildfast form sammen med cherrytomater i båter.
Hell olivenolje i formen og dryss over salt og kuttet hvitløk.
Bak i ca. 45 minutter ved 180 ºC til potetene er møre.
Helstekte kyllingbryst:
Krydre brystene med salt og pepper.
Stek med skinnsiden ned i varm stekepanne med 2 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje i ca. 1-2 minutter.
Snu filetene, ta pannen vekk fra platen og tilsett smør, hvitløksfedd og timian.
Stek videre i ca. 2 minutter, mens du øser det varme smøret over kjøttet.
Stek filetene ferdige med skinnsiden opp i stekeovn, ca. 10-15 minutter på 180 ºC, til brystet er gjennomstekt og har en kjernetemperatur på 72 ºC. La brystene hvile noen minutter før servering.
Nykål- og vårløkskompott:
Finkutt nykål og vårløk. Kok opp vann sammen med smør i en vid kjele.
Vend forsiktig alle ingrediensene sammen på svak varme til kompotten blir blank, ca. 5 minutter. Smak til med salt.
Server kyllingbryst med bakte tomater, poteter, nykål- og vårløkkompott.
Vel bekomme!