Konfiterte kyllinglår med rødkål
Fremgangsmåte
Rødkål:
Del rødkålen i 2 og finkutt den i strimler.
Ha den finkuttede rødkålen i en stor gryte sammen med rødvin, sukker, stjerneanis og bringebærene. Spar noen de fineste bringebærene til pynt.
Kok opp, og la kålblandingen koke i ca 45 minutter. Rødkålen er ferdig når kålen er mør og all vesken er kokt inn.
Potetterte
Smelt smør, og bland i salt og pepper. Skrell potene, og kutt de deretter i løvtynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.
Bland potetene og smørblandingen godt. Legg potene lagvis 4 i godt smurte ildfaste skåler. Stek på 180 grader i ca 30 minutter, til potetene er møre og gyldne.
konfiterte lår
Ha lårene i en stor gryte som tåler stekeovn. Ha i hvitløksfedd og timian, og hell over olje slik at det dekker lårene.
Sett gryten i stekeovn på 150 grader, og la de trekke i ca 2-3 timer, til lårene er helt møre og kjøttet løsner fra benet.
Løft deretter lårene ut av fettet og ha de i en ildfast form. Stek lårene på 225 grader og grill i ca 3 minutter, til de er sprø og gyllene.