Sky og fugl
Sky og fugl

Hjemmelaget fritert kylling med dressing

Hjemmelaget fritert kylling med dressing

Fremgangsmåte

Bland kylling overlår eller klubber godt med halvparten av kulturmelk i en frysepose, forsegle posen og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst en time, helst over natten. Ta opp kyllingen og la renne av før koking.

Kok kyllingen i saltet vann til de er gjennomkokte, ca 15 minutter.

Varm opp steke/frityroljen i en stor kjele til oljen når en temperatur på 170-180 ° C. Kontroller temperaturen med matlagingstermometer eller ved å legge i et lite stykke hvitt brød. Når brødet blir gyldenbrunt på ca 30 sekunder, oljen er varm nok. (Slå av viften og sørg for å ha grytelokk for hånden i tilfelle overoppvarming. Skulle oljen tar fyr må du straks ha lokket på gryten og slå av platen. Bruk ikke vann i overoppvarmet olje!).

Bland sammen rismel, havsalt, pepper, løk pulver, koriander og spisskummen i en bolle. Pisk eggehvitene til et fast skum i en ny bolle og tilsett de resterende 2dl med kulturmelk. Dypp hvert bein i kulturmelkblandingen og vend dem så i kulturmelk-eggehviteblandingen. Sørg for at hvert kyllinglår er helt dekket. Friter 4-5 ben av gangen til de er gyllenbrune. Ta opp og la renne av på bakepapir eller tørkepapir.

Server umiddelbart med frisk koriander og søt chilisaus som du gjerne smaksetter med sesamolje.

Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: