Helstekt kylling med jordskokk og gulrot
Fremgangsmåte
Tilberedning:
Krydre kyllingen med salt og pepper, og sett i stekeovn på ca 180 grader og bruk gjerne steketermometer. Stikk termometer inn i den kjøttfulle delen av låret.
Stek kyllingen i ca 1,5-2 timer, avhengig av størrelsen på kyllingen. Kyllingen er ferdig når termometeret viser 72 grader ved benet.
Skrell poter og jordskokker, og kok dem i usalted vann i ca 30 minutter- til de er helt møre. Deler du i terninger forkorter du koketiden.
Hell av vannet, og damp de tørre.
Jordskokkmos:
Mos poteter og jordskokker sammen med 75 g smør. Tilsett litt av stekesjyen fra kyllingen, til du har en myk og Kremet konsistens. Smak til med salt og pepper
Møre, smørstekte gulrøtter:
Ha ca 75 g smør i en panne sammen med gulerøttene. La dem steke til de er gyldne. Ha i litt stekesjy, og la koke inn til gulrøttene er møre og har har en kraftig smak.
La kyllingen hvile noen minutter før du begynner å dele den. Begynn gjerne med å skjære filetene av brystkappen, og del av lårene i leddet. Dander på fat og server kyllingen sammen med potet og jordskokkmos og gulerøtter.
Vel bekomme!