Sky og fugl
Sky og fugl

Helgrillet kylling på boks!

Helgrillet kylling på boks!

Fremgangsmåte

Pensle kyllingen olje og tilsett salt og pepper etter smak.

Fyll den tomme colaboksen med oppskåret sitron, hvitløksfedd, timian og vann.

Tre kyllingen over boksen, slik at den blir sittende oppreist, støttet på boksen.

Plasser boksen med kylling på grillristen og legg på lokket. Ikke fjern lokket før det har gått en time. Selv om kyllingen er blitt gyllen, vil den totale steketiden variere avhengig av størrelsen. En hel kylling vil trenge rundt 1,5 time på grillen.

For å sjekke om kyllingen er gjennomstekt, stikk en kniv inn i den tykkeste delen av låret. Hvis saften på kjøttet er klar, er kyllingen ferdig.

La kyllingen hvile i 10 minutter, og løft deretter kyllingen forsiktig ut av boksen.

Fortell dine venner om dette: