Sky og fugl
Sky og fugl

Halloumipanert kylling med avokado og reddik

Halloumipanert kylling med avokado og reddik

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 225°C. Skjær kyllingfileten i biter, ca. 3×3 cm og bank dem litt ut. Krydre med pepper.
  2. Bland revet halloumiost med sesamfrø, finhakket persille og timian på en tallerken eller i en bolle. Visp eggene i en egen bolle. Vend kyllingbitene først i eggene, deretter i halloumiblandingen.
  3. Legg kyllingbitene i en stor form eller på en stekeplate dekket med bakepapir og stek midt i ovnen i omtrent 20 minutter (kyllingen skal ha kjernetemperatur på minst 70°C).
  4. Skjær brokkolien i mindre biter og stek raskt med bønnene i en stor panne med olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  5. Visp sammen honning, balsamico og olivenolje til en vinagrette ogbland med spinat, brokkoli og bønner. Plasser på en fin, stor tallerken og topp med avokado og reddiker. Pynt med sesamfrø.
  6. Tilsett kyllingen og server gjerne med stekte sitronbåter og ris, korn eller godt brød.
Fortell dine venner om dette: