Kristians kyllingbryst med mos
Fremgangsmåte
For Barn:
Vask og tørk salaten
Vask rødbetene, og la de voksne koke de. Se under. Når rødbetene er ferdig kokt kuttes de i fine båter eller terninger som blandes med salaten.
Vask og skrell potene, og kutt de i store terninger
For voksne:
Kok rødbetene med skallet på til de er møre
Ta de ut av vannet og avkjøl de lett. Skallet kan nå fjernes enkelt.
Kok potetterningene til de er helt møre. Hell av vannet og la de dampe av seg. Mos potetene med en gaffel og bland i rømme og smør. Smak til med salt og pepper.
Saus:
Fres finhakket løk og hvitløk i en gryte, og ha i eplejuice og eplecidereddik. Kok opp, og la det koke ned ca 50%.
Ha i fløte, og kok videre ned ca 50%. Smak til med salt og pepper og sitronsaft.
Sil sausen, og hold den varm
Stek kyllingbrystene i olje med skinnsiden ned til de er gylne. Stek de så ferdige i ovnen, i ca. 10 minutter på 180 grader -til de er gjennomstekte.
Server kyllingbrystene sammen med rødbetsalaten, potetmosen og eplesausen. Vel bekomme!