Sky og fugl
Sky og fugl

Grillet KYLLINGFILET med ENKEL salat

Grillet KYLLINGFILET med ENKEL salat

Fremgangsmåte

Hvis du har kulllgrill – tenn grillen og legg på kullene på den ene siden av grillen for å være i stand til å arbeide med den direkte og indirekte grilling. Vent til grillkullet er litt gråaktig. Har du gassgrill kan du eks ha en tenner på svakere varme.
Salt og grill de ferske hele maiskolbene med blader på, på høy varme slik at bladene blir svarte og begynner å bli trukket bort og avslører maiskornene. Legg maisen til mørning på indirekte (svak) varme til maisen er myk og mør.
Del paprika og stek først på høy varme før den legges til mørning på indirekte varme. Kutt så maiskolber i biter og del paprikaen i mindre biter/båter.
Bland sitronskall, sitronjuice og olivenolje og hell over den oppkuttede maisen, paprikabitene og bønnene. Dryss over med salt og pepper. Pynt med vårløk, gressløk og ruccula.

Lag en enkel paprikadressing ved å blande kesam med paprikakrydder, hvitløk. Smak evt til med salt. Vil du finkutte noe av den stekte paprikaen kan denne også tilsettes i dressingen.

Krydre Minuttfiletene etter eget ønske og grill først på direkte varme, så på indirekte varme. Hvis du har steketermomenter skal kyllingen nå 70 grader før den er gjennomstekt.

Legg kylling på fat med herlig tilbehør.

Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: