Sky og fugl
Sky og fugl

Coq au vin

Coq au vin

Fremgangsmåte

Legg kyllingoverlår i rødvin i kjøleskap i 24 timer. Svisj hakket løk i en kjele, ha på litt sukker til det karamelliser seg. Tilsett vinen som kyllingen lå i. Reduser ned 2/3. Sil av rødvinsreduksjonen.

Brun baconet i en kjele – ta ut og legg til side på et tørkepapir.
Brun så kyllingoverlårene i samme gryte, med fettet fra flesket. Ha så i småløk, hvitløk, musseronger og ternet gulrot sammen med det stekte baconet. Sikt inn melet og la det steke i 2-3 minutter under omrøring. Ha i cognac, vin, timian og laurbær.

Tilsett så rødvinsreduksjonen og kyllingkraft til det dekker kyllingen.
La det småkoke/trekke i ca. 30-40 minutter. Smak til med salt og pepper. Om det er for tynt kan du ta ut kyllingen av gryten, tilsette mer mel (beregn ca. 60 gram hvetemel per liter væske) sett opp varmen og la det koke seg tykt under omrøring.

Ha i kyllingen og server gjerne med kokte poteter og finhakket bladpersille.

Fortell dine venner om dette: