Coq au vin ( kylling i rødvin )
Fremgangsmåte
Parter kyllingen i omlag 8 stykker. Vend kyllingstykkene i mel krydret med salt og pepper kaste bitene i mel krydret med salt og pepper. Bruker du hele kyllinglår /filet legger du lårene direkte i den samme melblandingen.
Finn frem en stor stekepanne.
Brun bacon i stekepannen og legg det til side.
Brun sjalottløk og hel sopp hver for seg og sett til side.
Brun kyllingstykkene på begge sider, tilsett timian og laubærblad , bacon , løk og rødvin.
Rør ut kyllingbuljong i angitt mengde vann på pakken. Hell kyllingbuljongen eller evt kyllingkraft over kyllingstykkene i pannen og la det småkoke i ca. 30 min.
Legg i den brunede soppen og la det hele koke ytterligere 10 minutter.
Dryss med hakket persille og server gjerne med rundstykker eller godt brød.
Velbekomme!