Sky og fugl
Sky og fugl

Coq au vin ( kylling i rødvin )

Coq au vin ( kylling i rødvin )

Fremgangsmåte

 

Parter kyllingen i omlag 8 stykker. Vend kyllingstykkene i mel krydret med salt og pepper kaste bitene i mel krydret med salt og pepper. Bruker du hele kyllinglår /filet legger du lårene direkte i den samme melblandingen.

Finn frem en stor stekepanne.

Brun bacon i stekepannen og legg det til side.

Brun sjalottløk og hel sopp hver for seg og sett til side.

Brun kyllingstykkene på begge sider, tilsett timian og laubærblad , bacon , løk og rødvin.

Rør ut kyllingbuljong i angitt mengde vann på pakken. Hell kyllingbuljongen eller evt kyllingkraft over kyllingstykkene i pannen og la det småkoke i ca. 30 min.

Legg i den brunede soppen og la det hele koke ytterligere 10 minutter.

Dryss med hakket persille og server gjerne med rundstykker eller godt brød.

Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: