Sky og fugl
Sky og fugl

Bakte kyllinglår med rotgrønnsaker

Bakte kyllinglår med rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

Grønnsaker:

Vask og skrell alle grønnsakene. Kutt dem i 1,5 cm terninger eller biter og legg dem i en ildfast form.
Vend inn urter, salt og olivenolje.

Soya- og sesamsaus:

Brun smør i en vid kjele under omrøring. Sil smøret over i en annen kjele og hold det lunt.
Bland soyasaus, chili, ingefær, sesamfrø og koriander i det lune smøret.

Kyllinglår:

Krydre lårene med salt og pepper. Legg dem på toppen av grønnsakene. Stikk inn steketermometeret uten å treffe benet. Bak kyllinglår og grønnsaker i stekeovn ved 180 ºC i ca. 45 minutter, til lårene er gylne og grønnsakene er møre. Kyllinglårene er ferdige når steketermometeret viser 72 ºC, og kjøttsaften er blank ved benet. Ta den ildfaste formen ut av ovnen.

La lårene hvile under folie noen minutter før servering.

Server kyllinglårene sammen med grønnsaker og saus.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: