Prosjekt Haiti

Fortell dine venner om dette:
Sky og fugl

Relaterte artikler

Sky og fugl

EN VEI UT AV FATTIGDOM

Haiti er et av verdens aller fattigste land.
2/3 av befolkningen har mindre enn 20kr å leve av om dagen – noe som tilsvarer 7300kr å leve av i året, og av Haitis 11 millioner innbyggere er ca halvparten under 20 år.
Veien ut av fattigdom er vanskelig på grunn av mangel på utdannelse, mangel på jobber, høy kriminalitet, høy korrupsjon og mangel på infrastruktur. Mange av Haitis 6,5 millioner barn og unge har uten hjelp utenfra en dyster fremtid i møte.

 

VI VIL BIDRA

Vestfold Fugl og Den Stolte Hane ønsker å ta ansvar utover vårt eget virke og spre vår kunnskap om bærekraftig sysselsetning – fra 2019 samarbeider vi derfor  med Haven for å bygge kyllinggårder på Haiti.

Haven er en irsk non-profitt-organisasjon, som siden 2005 utelukkende har jobbet på Haiti for å bygge sterke, bærekraftige levebrød og samfunn. Organisasjonens langsiktige mål er å fremme bedre helse, skape sysselsetting, styrke opplæringen og utrydde fattigdom gjennom selvbærbarhet.

Vi tror hjelp til selvhjelp er den beste veien ut av fattigdom, og ved å gi familier kyllinggårder, som vi fysisk bygger sammen med familiemedlemmer – samt gir dem første innsett med kylling – gir vi både innblikk i bygging for en bedre fremtid, men også mulighet ut av total fattigdom. Pengene familiene tjener på salg av kylling brukes til å avle opp nye kyllinger, samt sende familienes barn på skole.

Vestfold Fugl, Den Stolte Hane og våre søsterbedrifter i Irland og Danmark skal bidra med penger til å bygge ca 16 kyllinggårder årlig- og vi er fysisk tilstede en uke hver høst for hjelpe til med byggingen av 3 av gårdene.

 

I UKE 37 REISER VI NED TIL HAITI OG DU KAN FØLGE OSS PÅ REISEN

EPISODE 1

De siste ukene før avreise ba vi alle dere om å donere verktøy dere ikke lenger bruker. I forhold til en gjennomsnittlig månedslønn er verktøy på Haiti dyrt, og verktøyet ville hjelpe med oppbyggingen og driften av kyllinghusene. Vi ønsket derfor å legge igjen så mye verktøy som mulig. Og for en respons vi fikk!

Se første Episode her!

 

EPISODE 2

Endelig fremme😅! Vi har kommet til Haiti, og startet arbeidet med å bygge kyllinghus. Vi har også besøkt de som ble bygget i fjor, og det er fantastisk fint å se hvordan de hjelper samfunnet. Følg oss videre utover uken, i morgen starter vi byggingen for fullt!

Se episoden her!

 

EPISODE 3

Vi er kommet godt i gang, og kyllinghusene begynner å ta form. En av de viktigste kriteriene er at husene kan stå i en orkan, så det er avgjørende med et godt fundament og solid reisverk i stål. Verktøyet vi fikk av dere kommer veldig godt med, så tusen takk for alle som bidro! En bensinmangel på Haiti har skapt uro og demonstrasjoner, og vi får virkelig føle hvordan livet på Haiti fortoner seg. Følg med videre!

Se episoden her!

 

EPISODE 4

Bensinkrisen på Haiti skaper uro og ting går ikke helt som planlagt. Til tross for situasjonen har vi klart å bygge videre, og det er ikke lenge igjen før alt står ferdig. Noen av oss rakk også en tur ut til en øy for å se hva kyllinghusene kan bidra med i lokalsamfunnet. Følg med i siste episode som kommer snart😀

Se episoden her!