STOLT PRODUKSJON PÅ VAKRE JÆREN

Orbestad fyr STOLT PRODUKSJON PÅ VAKRE JÆREN Solastranda Hellesøy Randaberg

Hvor er Jæren?

Jæren betegnes ofte som det lave, flate kystområdet sør for Boknafjorden i Rogaland. Det egentlige Jæren, Låg-Jæren, er den 10–15 km brede randen langs kysten fra Brusand vel 15 km nordvest for Egersund, og 60 km nordover til Tungenes, nordspissen av halvøya mellom Gandsfjorden og Nordsjøen. Dette området, ca. 700 km2, er Norges største lavslette.

Som tingrettsdistrikt omfatter Jæren kommunene Hå, Klepp, Time og Sola, altså bare den søndre delen av det egentlige Jæren, men geografisk regner en Jæren som alle de fire nevnte kommunene på Sør-Jæren i tillegg til Sandnes, Stavanger og Randaberg.

Jæren omfatter i alt 1642 km2 og har 303 967 innbyggere (2014), noe som utgjør omlag 66 prosent av Rogalands folketall*

Stolt kyllingprodusent fra Jæren

I 1997 samlet to sindige Rogalendinger seg med en grunntanke om at det måtte være plass til flere kyllingmerker på det norske markedet. De dannet selskapet Jærkylling. Den Stolte Hane ble etablert i 2005, og selskapet vokste sakte men sikkert. Fra våre fem første bønder har vi i dag 85 stolte kyllingbønder på Jæren. Vi er stolte av vår opprinnelse, og vi er stolte over å ha vår kyllingproduksjon på Jæren der alle våre bønder bor i kort avstand fra vårt produksjonsanlegg på Nærbø, sentralt på Jæren. Vårt fokus ligger på det nære og det lokale, vi skal ha en ansvarlig og klimasmart produksjon der dyrevelferd og bærekraftige løsninger står sentralt i alle ledd.

Alle våre kyllingbønder får kylling fra det lokale Hå Rugeri, som er Norges nest største rugeri (http://haa-rugeri.no), og gjennomsnittlig transporttid for våre kyllinger er èn time. De korte avstandene mellom rugeri, bonde og produksjonsanlegg på Jæren bidrar til en kortreist kylling med mindre utslipp av klimagasser i transport.

Noen av våre flotte, stolte kyllingbønder på Jæren

Fortell dine venner om dette:
Sky og fugl

Relaterte artikler

Sky og fugl